Höylähirsi­tuotteita jokaiseen käyttö­tarkoitukseen

Luottopuu - Höylähirsituotteita

Kattava hirsi­valikoima

Pyöröhirsi­tuotannon ohella kauttamme saa myös Timber Frame Oy:n höylähirsi­tuotteet eli höylä-, lamelli- ja CLT-hirret. Samoin kuin pyöröhirsi­tuotteet, myös kaikki kolme höylähirsi­tuotetta valmistetaan kainuulaisesta, sertifioidusta puusta. Hirsirakennukset ovat pitkä­ikäisiä, ekologisia ja asumis­mukavuudeltaan ylivertaisia. Hirren ominaisuudet, kuten hengittävyys, tekevät siitä jäljittelemättömän rakennus­materiaalin.

Erilaisia hirsi­tuotteita ja -vahvuuksia on useita, mutta asiantuntijamme avulla valitset oikean hirren kuhunkin käyttö­tarkoitukseen. Kysy lisää myynnistämme, niin autamme valitsemaan oikean hirsityypin ja -vahvuuden sinun tarpeeseesi.

Perinteinen höylähirsi

Höylähirsi on tuotteista perinteisin, ja sydän­halkaisun ansiosta hirren pinta­halkeilu on vähäistä. Massiivi­puista, sydän­halkaistua höylä­hirttä saa mitoissa 70×170 mm ja 95×170 mm. Se sopii hyvin kevyisiin rakenteisiin ja kesä­käyttöön, mutta myös ympäri­vuotiseen käyttöön, kun ulkoseinät lisälämpö­eristetään. Perinteinen höylähirsi on höylähirsi­tuotteista edullisin.

Lamellihirsi

Lamellihirsi on höylä­hirsi, joka on liimattu kahdesta tai useammasta puu­lamellista. Lamelli­hirttä saa mitoissa 88×190 mm, 112×190 mm, 134×270 mm, 202×270 mm ja 240×270 mm. Lamelli­hirren etuja ovat minimaalinen pinta­halkeilu, vääntymättömyys ja tiivis sekä massiivi­hirttä vähemmän painuva seinä­rakenne. Lamelli­hirttä on saatavissa useissa eri mitoissa, minkä vuoksi paikallisten lämpö­eristys­vaatimusten täyttäminen on mahdollista ilman lisälämmön­eristettä. Lamelli­hirttä on saatavissa laajassa koko­valikoimassa, josta löytyy sopiva moneen käyttö­tarkoitukseen, myös omakoti­talo­rakentamiseen.

Painumaton
CLT-hirsi

Ristiin­liimattu (cross-laminated) ProLog® CLT-hirsi on hirsi­tuotteiden uusin tulokas. Se mahdollistaa täysin painumattoman hirsi­rakenteen, mikä antaa vapauksia modernille arkki­tehtuurille sekä rakenne­ratkaisuille.

Hirsien välisen kantavan pinnan muodostavat osittain pontteihin kohdistuvat pysty­lamellit, joiden ansiosta hirsien eläminen on saatu minimoitua. Tämän seurauksena hirren yhdiste­leminen muihin painumattomiin rakenteisiin on vaivatonta. Painumat­tomuuden ansiosta CLT-hirsi­rakennukset ovat myös nopeampia pystyttää, eivätkä ne tarvitse painumisesta johtuvia huoltotöitä. Materiaalina CLT-hirsi on sen hyödyt huomioiden erittäin kustannus­tehokas rakenne. Ristiin­liimattua CLT-hirttä saa mitoissa 135×214 mm, 204×214 mm, 270×214 mm.

Kiinnostuitko höylähirsi­tuotteistamme?

Asiantuntijamme auttaa sinua eteenpäin hirsiunelmasi suunnittelussa ja toteuttamisessa.