Ostamme sahateollisuuden käyttöön liian suuria mäntyjä ja kuusia

Kainuulaisissa yksityismetsissä kasvaa edelleen vanhoja ja valtavia jättiläispuita, joiden läpimitta tyvestä on jopa yli metrin. Ne ovat liian suuria sekä koneelliseen puunkorjuuseen sekä sahalinjoille, mikä tekee niistä vaikeasti hyödynnettäviä. Ostamme ylisuuria, rinnan korkeudelta yli 55 senttimetriä halkaisijaltaan olevia jättiläispuita ja käytämme niitä hirsirakentamisessa. Valmistamme niistä kumppaniverkostostomme kanssa myös yksilöllisiä huonekaluja, lattialankkuja sekä katto- ja seinäpaneeleja.

Me Luottopuu Oy:ssä ajattelemme, että yksi ainutlaatuisten hirsituotteiden keskeisistä arvoista on niiden alkuperän tunteminen. Kun jokainen jättiläispuu kaadetaan ja työstetään omana työnä, tiedämme jokaisen puun tarinan tarkasti kannolta kehikkoon saakka.   

"Kaikki käyttämämme puu on Lähipuu-tuotemerkin alaista, sertifioitua puuta. Raaka-aineemme arvoja ovat paikallisuus, ekologisuus ja pieni hiilijalanjälki. Materiaalina massiivinen luonnonpuu on hengittävää ja allergiavapaata, joten se täyttää korkeimmatkin laatuvaatimukset.​"
Mikko Mikkonen
Yrittäjä
DSC_0429

Jättiläispuut kaadetaan metsurityönä pääasiassa Kainuun alueelta.

Hirsisivu 5

Hirret sahataan vannesahalla 310 millimetriä vahvoiksi pelkkahirsiksi.

DSC_1015

Hirsien salvokset ja varaukset tehdään käsityönä jokaisen hirren luonnollista muotoa hyödyntäen.

DSC_0837

Tuloksena on ainutlaatuinen ja elävä hirsiseinä, joka korostaa puun alkuperäisiä, massiivisia muotoja.